20 voordelen van kurkuma voor je gezondheid
Het actieve ingrediënt van Kurkuma (geelwortel) is curcumine. Kurkuma wordt al sinds 2500 jaar gebruikt in India, waar het waarschijnlijk eerst is gebruikt als kleurstof.De medische eigenschappen van deze specerij hebben zich over de eeuwen heen langzaam onthuld. Lang bekend vanwege zijn ontstekingsremmende werking, heeft recent onderzoek duidelijk gemaakt dat kurkuma een natuurlijk wonder is, dat gunstig blijkt in de behandeling van veel verschillende gezondheidscondities van kanker tot Alzheimer.
Hier zijn de 20 voordelen van kurkuma voor je gezondheid
- Het is een natuurlijk antiseptisch en antibacterieel middel, handig voor het desinfecteren van snijwonden en brandwonden.
- Gecombineerd met bloemkool, heeft het aangetoond prostaatkanker te voorkomen en de groei van bestaande prostaatkanker te stoppen.
- Het voorkomt de verspreiding van borstkanker naar de longen bij muizen.
- Kan melanoom (een agressieven vorm van huidkanker) voorkomen en het zorgt er voor dat de bestaande melanoomcellen zelfmoord plegen.
- Verlaagt het risico op kinderleukemie.
- Is een natuurlijke ontgifter voor de lever.
- Kan Alzheimer voorkomen en de ontwikkeling van Alzheimer stagneren door “amyloïde plaques” opbouw in de hersenen te verwijderen.
- Kan bij veel verschillende soorten kanker uitzaaiingen voorkomen.
- Is een krachtige natuurlijke ontstekingsremmer die net zo goed werkt als veel andere ontstekingsremmende medicijnen, maar dan zonder bijwerkingen.
- Is veelbelovend gebleken in het vertragen van Multiple Sclerose bij muizen.
- Is een natuurlijke pijnstiller en een COX2 remmer.
- Kan helpen met de vetstofwisseling en helpt met gewichtsbeheersing.
- Het is al lange tijd in gebruik in de Chinese medische wereld als behandeling tegen depressie.
- Vanwege zijn ontstekingsremmende werking is het een natuurlijke behandeling voor artritis en reumatische artritis.
- Vergroot het effect van het chemo medicijn Paclitaxel en vermindert de bijwerkingen ervan.
- Er zijn veel belovende onderzoeken aan de gang naar de effecten van kurkuma op alvleesklierkanker.
- Doorlopend onderzoek wordt gedaan naar de positieve effecten van kurkuma op de ziekte van Kahler (Multipel Myeloom).
- Het is aangetoond dat het de groei van nieuwe bloedvaten in tumoren stopt.
- Versnelt het helen van wonden en helpt in het herstellen van beschadigde huid.
- Kan helpen bij de behandeling van Psoriasis en andere ontsteking gerelateerde huidaandoeningen.
Op het moment dat je kurkuma op een reguliere basis gaat gebruiken, is het leuk om nieuwe manieren te vinden voor het gebruik in recepten. Mijn favoriete manier om het te gebruiken is om een klein snufje toe te voegen in de eiersalade. Het voegt een lekkere smaak toe en geeft de eiersalade een rijke gele kleur.
Waarschuwingen: Kurkuma kan beter niet gebruikt worden door mensen met galstenen of cholestase. Ondanks dat kurkuma vaak gebruikt wordt door zwangere vrouwen, is het belangrijk voor gebruik een dokter te consulteren, aangezien kurkuma een baarmoeder stimulant kan zijn. (Healthdiaries.com - Vertaling Daphne Helvensteyn) [bron:aHealthylifestyle]
In Chans Massala is ook kurkuma in verwerkt. Deze hoogwaardige kwaliteit kerrie poeder bestaat uit maar liefst zeven kruiden en/of specerijen en heeft een geschiedenis van meer dan 40 jaar.
Kooktip!
Behalve dat u enkel de Chans Massala gebruikt [of andere soorten van Chans Massala] voor uw gerechten geven wij u een heel handig kooktip met kurkuma als hoofdingrediënt.
Fruit verse knoflook in warme wok met kokosolie en doe daar uw ongemarineerde vlees in. Strooi vervolgens een eetlepel Chans gemalen kurkuma in en bak deze aan de beide kanten; eerst voor twee minuten op hoog vuur aan beide kanten en vervolgens om en om op laag vuur en doe dit voor ongeveer 8 minuten afhankelijk van uw soort vlees. Voeg vervolgens 1 eetlepel Chans Oestersaus toe en een beetje water en laat deze nog hooguit 3 minuten goed koken. Haal uw vlees eruit en leg deze op een bord. Doe vervolgens een door u gekozen groentesoort in de pan/wok waar de groente verder gegaard kan worden. Schep de groente ernaast en u kunt zelf kiezen dit gerecht te consumeren met of zonder rijst.
Smakelijke groet,
Tammy Wong
Geen opmerkingen:
Een reactie posten