KMS Eendestukjes met verse en gemalen kruiden en specerijen met Chinese Spinazie [Poi Choi] en Rode paprika
Ingrediƫnten met maatstaaf een koffielepeltje:
Doe de volgende Chans gemalen kruiden in een kommetje: 1 volle Chans 5-spice powder, 1 vlakke Chans Kurkuma, 1 vlakke Chans Steranijs, nog geen volle Chans Venkelzaad fijn en Chans Fenegriekzaad.
Warm de wok met voldoende kokosolie en doe vervolgens de verse knoflook [ik heb er zeven gebruikt] met twee stengels van Rozemarijn en een mooi stukje verse Kentjoer en het kommetje gemalen kruiden en specerijen erbij. Doe vervolgens de eendstukjes in de wok.
...en bak ze om en om bruin. Blijf wel even bijstaan
...en voor ongeveer 10 minuten in totaal laten bakken
..doe vervolgens voldoende warmwater bij en laat het verder zachtjes met deksel erop verder koken en draai het om de 10 minuten even om en laat het in totaal 20 minuten verder koken op zacht vuur met deksel erop
Schep vervolgens de eendstukjes eruit en daarna alle kruiden eruit en gooi deze weg. Doe de eendstukjes er weer in en vervolgens ook de rode paprika..
...en vervolgens de Chinese Spinaze [of een ander groente naar keuze] erbij en draai deze voor niet langer dan vijf minuten om zodat de groente eventje gegaard worden..
..schep ze allemaal voorzichtig uit en serveer deze op een bord..
En zo zien de eendstukjes eruit...en proefde ook heerlijk mals..
...de groente blijven nog goed van kleur en structuur door ze niet te lang te koken...
..had nog een beetje rijst over en deed die ook in de overgebleven saus en vervolgens weer uitgeschept..
Gezond eten begint bij het zelf koken en met de hoogwaardige kwaliteiten van Chans droge gemalen kruiden in combinatie van verse kruiden en groenten. Balans in vinden in de gerechten maakt het eten ook prettiger en koken leuker.
Smakelijke groet,
Koken met Specerijen
Ingrediƫnten met maatstaaf een koffielepeltje:
Doe de volgende Chans gemalen kruiden in een kommetje: 1 volle Chans 5-spice powder, 1 vlakke Chans Kurkuma, 1 vlakke Chans Steranijs, nog geen volle Chans Venkelzaad fijn en Chans Fenegriekzaad.
Warm de wok met voldoende kokosolie en doe vervolgens de verse knoflook [ik heb er zeven gebruikt] met twee stengels van Rozemarijn en een mooi stukje verse Kentjoer en het kommetje gemalen kruiden en specerijen erbij. Doe vervolgens de eendstukjes in de wok.
...en bak ze om en om bruin. Blijf wel even bijstaan
...en voor ongeveer 10 minuten in totaal laten bakken
..doe vervolgens voldoende warmwater bij en laat het verder zachtjes met deksel erop verder koken en draai het om de 10 minuten even om en laat het in totaal 20 minuten verder koken op zacht vuur met deksel erop
Schep vervolgens de eendstukjes eruit en daarna alle kruiden eruit en gooi deze weg. Doe de eendstukjes er weer in en vervolgens ook de rode paprika..
...en vervolgens de Chinese Spinaze [of een ander groente naar keuze] erbij en draai deze voor niet langer dan vijf minuten om zodat de groente eventje gegaard worden..
..schep ze allemaal voorzichtig uit en serveer deze op een bord..
En zo zien de eendstukjes eruit...en proefde ook heerlijk mals..
...de groente blijven nog goed van kleur en structuur door ze niet te lang te koken...
..had nog een beetje rijst over en deed die ook in de overgebleven saus en vervolgens weer uitgeschept..
Gezond eten begint bij het zelf koken en met de hoogwaardige kwaliteiten van Chans droge gemalen kruiden in combinatie van verse kruiden en groenten. Balans in vinden in de gerechten maakt het eten ook prettiger en koken leuker.
Smakelijke groet,
Koken met Specerijen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten