Als je penne en of spagetti hoort dan denk je gelijk aan Italiaans.
Deze keer laat ik het jullie zien dat het ook anders kan, heb de lef om iets te toveren met alleen andere kruiden, specerijen en je eigen verbeeldingskracht.
Wat heb je nodig?
Deze keer laat ik het jullie zien dat het ook anders kan, heb de lef om iets te toveren met alleen andere kruiden, specerijen en je eigen verbeeldingskracht.
Wat heb je nodig?
- Penne én spagetti
- Kip [ik heb hier gekozen voor kipcarbonade/dijvlees of je kunt een kippenbout halen en deze zelf ontbenen]
- 6 tenen verse knoflook
- halve citroen
- 2 eetlepels sesamzaad [mag ook zwarte]
- 1 eetlepel zeezout
- kruiden en specerijen van de merk Chans zoals:
- 8 piment korrels
- 4 steranijs
- 2 laurierbladeren
- 1 eetlepel 5-kruiden-mix [oftewel de 5-spices-powder]
- 2 flinke eetlepels Chans Massala
- Sesam olie
- Warm de wok eerst goed en vervolgens doe daar wat olie in [rijstolie ruikt niet] en doe vervolgens de knoflook en alle kruiden erin en fruit deze voor ongeveer 2 minuutjes. De smaak van de kruiden en specerijen komen er beter uit en trekt straks beter in het gerecht.
- Doe vervolgens de kip [of een ander soort vlees] erin en blijf deze wokken voor ongeveer 10 minuten.
- Doe daarna de penne en gebroken spagetti [die je dus eerst heb gekookt en goed hebt gespoeld met koud water en uit hebt laten lekken] erbij.
- Voor het gemak pak je twee pollepels om deze mengsels goed door elkaar te mengen en blijft dit voor 8 minuten mengen [wokken].
- In de laatste 5 minuten heb ik gekozen voor Chinese kool om er aan toe te voegen [groente is altijd goed].
- Als laatst strooi daar wat sesamzaad overheen en serveer het met of zonder chillipepers..
Koken met Specerijen
Gezond - Lekker - Makkelijk
De wereld gaat ... koken met specerijen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten