vrijdag 28 juni 2013

Handige kook - en keuken tips - Deel 2

Hier volgt een paar handige kook - en keuken tips [Deel 2] die ik heb ervaren:


...Kruidnagel is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer overheersende smaak. Kruidnagels zijn de gedroogde, nog gesloten bloemknoppen van de kruidnagelboom (Syzygium aromaticum, synoniemen: Eugenia aromatica en Eugenia caryophyllata). Een kruidnagel bestaat uit een ongeveer 1 cm lang steeltje, met daarop het knopje, dat zo'n 3 mm in diameter is. [aanvulling: en te gebruiken bij kiespijn]

...de kinderen gaan groente lekker vinden als je deze eerst voor 70% voorkookt en vervolgens goed uitlekt voordat je deze gaat wokken met Chans yellow label sojasaus of Chans oestersaus. Bijvoorbeeld de spercie- en snijbonen

...als je saus in de gerechten wil dan kan je deze maken door deze in de wok aan te dikken met maizena of aardappelzetmeel? Vergeet niet dat je de verdikkingsmiddel eerst aan te leggen met een beetje koud water

...je krijgt het beste gebakken bami als je de bami voor 70% koken en dan goed door het koud water laat afkoelen en daarna uitlekken. Kies je voor deze bereidingswijze dan roerbak je de bami samen met het vlees/vis/soja gerecht.

...bami hoeft niet altijd gebakken worden. Je kunt deze warm houden in de voorverwarmd oven. In tussen bereid je het vlees/vis/soja gerecht en vervolgens over de bami heen gieten.

...knoflook vlokken hebben een veel intense smaak dan verse knoflook.

...knoflook is goed voor je bloed.

...kerrie voorkomt dementie; dat komt door de werking van de kurkuma die ook in de Chans Massala is verwerkt. 

Heb je ook nog een paar van die handige tips?

Reageer op de blog of mail ze naar kokenmetspecerijen@gmail.com




Geen opmerkingen:

Een reactie posten