donderdag 20 juni 2013

Handige kook - en keuken tips - Deel 1

Als je vaak in de keuken staat te koken dan krijg je op een gegeven moment de handigheid in de manier van hoe je het beste kunt koken, welke volgorde, hoeveel gerechten je tegelijkertijd kunt bereiden en nog veel meer.

En je komt achter welke handigheid je gebruik kunt maken van de aanwezige producten, instrumenten en of andere middelen die zich in de keuken bevinden.

Hier volgt een paar handige kook - en keuken tips [Deel 1] die ik heb ervaren:



..12 afgestreken eetlepels rijst is [ruim] voldoende voor 1 persoon aan gekookt rijst.
Hoeveelheid “eetlepels” rijst bij hoeveelheid “eetlepels” water zorgt voor het beste resultaat gekookte rijst.

...de duur van rijstkoken is altijd 20 minuten.
Het maakt niet uit welke soort pan je gebruikt; bijvoorkeur 1 eetlepel olie toevoegen voorkomt aanbranden van de rijst aan de pan.

...voorgekookte rijst is parboiled rijst en wordt ook wel hotelrijst genoemd.
Parboiled/voorgekookt rijst hoeft nog maar tussen de 10 en 15 minuten te koken.

...als je gebakken rijst/bami maakt dan is het raadzaam deze goed te laten afkoelen om het beste resultaat te krijgen. Bij Bami eerst door het koud water laten stromen en dan uitlekken en afkoelen.
  
Heb je ook nog een paar van die handige tips?

Reageer op de blog of mail ze naar kokenmetspecerijen@gmail.com




Geen opmerkingen:

Een reactie posten