woensdag 17 juli 2013

Wat is Glutathion? Je eigen lichaam maakt het zelf aan...

Glutathion (GSH, de "G" van glutathion, de SH voor de vrije thiolgroep. Zie ook bij antioxidant), ook γ-L-glutamyl-L-cysteinylglycine is een tripeptide dat is opgebouwd uit de aminozuren cysteïne, glycine en glutaminezuur. Glutathion komt bijna in alle cellen in een hoge concentratie voor en behoort tot de belangrijkste antioxidanten in het lichaam. tegelijkertijd is de stof een reservevoorraad voor cysteïne.

Alle cellen van het menselijke lichaam kunnen GSH aanmaken.

In gereduceerde vorm (GSH) is glutathion één van de krachtigste lichaamseigen antioxidanten. GSH helpt om cellulaire macromoleculen zoals proteïnen en membraanlipiden tegen „vrije radicalen“ (reactieve zuurstofdeeltjes) te beschermen [bron:wiki].
Links: 
http://www.earth-matters.nl/120/8082/supplementen/the-mother-of-all-antioxidents.html
http://www.earth-matters.nl/120/8082/supplementen/the-mother-of-all-antioxidents.html

Hieronder treft u enkele van de beste voeding om het niveau van de glutathion te behalen:

– Broccoli

– Spruitjes

– Wortelen

– Bloemkolen

– Avocado

– Perziken

– Watermeloen

– Kaneel

– Kardamon [familie van gember]

– Turmeric [plant waar kurkuma - wortel - wordt gewonnen]

– Tomaten

– Erwten

– Knoflook

– Uien

– Rode paprika

Elk vlees/vis/vega gerecht kan heerlijk voorbereidt worden uit één of meerdere van de bovenstaande ingrediënten. Mix bij de kaneel, turmeric en kardamon ook een vleugje steranijs [poeder of heel], vijfkruidenmix en keltisch zeezout.

Smakelijke groet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten