Wat is Glutathion? Je eigen lichaam maakt het zelf aan...
Glutathion
(GSH, de "G" van glutathion, de SH voor de vrije thiolgroep. Zie ook
bij antioxidant), ook γ-L-glutamyl-L-cysteinylglycine
is een tripeptide dat is opgebouwd uit de aminozuren cysteïne, glycine
en glutaminezuur. Glutathion komt bijna in alle cellen in een hoge
concentratie voor en behoort tot de belangrijkste antioxidanten in het
lichaam. tegelijkertijd is de stof een reservevoorraad voor cysteïne.
Alle cellen van het menselijke lichaam kunnen GSH aanmaken.
In gereduceerde vorm (GSH) is glutathion één van de krachtigste
lichaamseigen antioxidanten. GSH helpt om cellulaire macromoleculen
zoals proteïnen en membraanlipiden tegen „vrije radicalen“ (reactieve
zuurstofdeeltjes) te beschermen [bron:wiki].
Links:
http://www.earth-matters.nl/120/8082/supplementen/the-mother-of-all-antioxidents.html
Hieronder treft u enkele van de beste voeding om het niveau van de glutathion te behalen:
– Broccoli
– Spruitjes
– Wortelen
– Bloemkolen
– Avocado
– Perziken
– Watermeloen
– Kaneel
– Kardamon [familie van gember]
– Turmeric [plant waar kurkuma - wortel - wordt gewonnen]
– Tomaten
– Erwten
– Knoflook
– Uien
– Rode paprika
Elk vlees/vis/vega gerecht kan heerlijk voorbereidt worden uit één of
meerdere van de bovenstaande ingrediënten. Mix bij de kaneel, turmeric
en kardamon ook een vleugje steranijs [poeder of heel], vijfkruidenmix
en keltisch zeezout.
Smakelijke groet
Geen opmerkingen:
Een reactie posten