zondag 21 juli 2013

Chow Mien met baby paksoi met Vietnamese loempia

Chow Mien met baby paksoi, klein stukje verse gember, koriander, 5 x knoflook, 1 x sjalotje, 3 x chillipepers, 1 koffielepel aan Chans gemalen fenegriekzaad en Chans gemalen venkelzaad, 1/2 koffielepel Chans gemalen gember en Chans gemalen kaneel, 1/2 koffielepe keltisch zeezout, 1 eetlepel Chans Vissaus en 2 eieren.

Mie koken en lees de instructie op de verpakking. Altijd na het koken goed door koud water spoelen en uitlekken.

Wok eerst warm maken en daarna olie erin. Eieren erin met knoflook en de verse gember stukjes, roerbak deze en maak deze klein door met de spatel of pollepel. Giet ze op een bordje.

Wok weer vullen met olie en laat het warm worden en dan de rest van de knoflook erin met alle kruiden en specerijen. Doe vervolgens de baby paksoi erin en daarna de mie en roerbak deze goed voor ongeveer vijf minuten. Doe vervolgens de sjalotjes en de chillipepers erin en roerbak deze nog eens goed voor vijf minuten. Vuur uit en doe daar de vissaus en de verse koriander erbij en roerbak deze nog eens voor 2 minuten. Bij het opdienen nog een paar druppeltjes aan vissaus overheen.

Als bijgerecht heb ik deze keer voor de Vietnamese vegetarische loempia van Dong Tai gekozen. Normaliter maak ik deze zelf. Ik ben zeer tevreden over de loempia's. Zo uit de vriezer in de hete olie in zeven minuten klaar. Je proeft de verse groente ook goed. Goed gevouwen. Kruiden die hierin worden gebruikt zijn van de merk Chans. Vraag aan Chans [info@chansbv.nl] voor verkooppunten van deze overheerlijke vegetarische loempia's.








Smakelijke groet,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten