Ingrediƫnten: 3 kippebout, 8 Chan's piment korrels, 3 Chan's steranijs heel, verse sereh, 6 teentjes knoflook, 1 koffielepeltje zeezout of het liefst Keltisch zeezout, 5 sjalotjes, 1 volle koffielepel Chan's 5-kruiden-mix, paksoi, Chan's pandanrijst.
Fruit de verse en droge kruiden en specerijen voor 2 minuten en doe daarna de kippebouten erin en bak ze bruin aan beide kanten. Doe daar vervolgens twee ruime beker water bij en laat het met deksel erop voor anderhalf uur koken op zacht vuur.
Na een uur even kijken of er voldoende vocht is en laat het nog een half uur zachtjes verder koken.
Haal alle kruiden eruit en schep de bouten voorzichtig er uit en leg ze op de bord. Voor de kleintje adviseer ik om de vel eraf te halen.
Ondertussen de Chan's pandanrijst koken...
Zo ziet de kippebout eruit...voorzichtig eruit scheppen anders vallen ze uit elkaar en oogt het niet zo mooi..
Zodra de kippenbout eruit zijn gehaald, doe je in de saus de paksoi en laat het koken en bindt de saus met wat aardappelzetmeel of andere bindmiddel.
Voor de volwassenen raad ik aan om een flink eetlepel van Chan's Mango chutney ernaast te eten.
Smakelijke groet, Koken Met Specerijen
Na een uur even kijken of er voldoende vocht is en laat het nog een half uur zachtjes verder koken.
Haal alle kruiden eruit en schep de bouten voorzichtig er uit en leg ze op de bord. Voor de kleintje adviseer ik om de vel eraf te halen.
Ondertussen de Chan's pandanrijst koken...
Zo ziet de kippebout eruit...voorzichtig eruit scheppen anders vallen ze uit elkaar en oogt het niet zo mooi..
Zodra de kippenbout eruit zijn gehaald, doe je in de saus de paksoi en laat het koken en bindt de saus met wat aardappelzetmeel of andere bindmiddel.
Voor de volwassenen raad ik aan om een flink eetlepel van Chan's Mango chutney ernaast te eten.
Smakelijke groet, Koken Met Specerijen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten