donderdag 14 november 2013

Stoofpot Parelhoen

Mijn stoofpotje Parelhoen was heeerrrrlijk...

Ingrediƫnten: 1 parelhoen van 900 gram, 2 wortelen, 3 portobello champions, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes oregano, 8 zwarte en groene olijven, 1 hele bleekselderij, 1 zoete uit [wit], 300 gram tamme kastanje, 1,5 eetlepel keltisch zeezout, 8 teentjes knoflook, 20 CHANS piment korrels, 2 eetlepels olijfolie en 2 glazen witte wijn.
Eerst de parelhoen aan beide kanten bruin bakken in kokosolie en daarna op een bord laten staan. Dan de rest [m.u.v. de witte wijn] in bakken met kippenbouillon [heb het gisteren al getrokken van twee kippenbouten] en daarna de parelhoen erin en deze op zacht vuur laten staan voor 1 uur, dan een half uur laten staan met deksel erop en daarna nog eens een half uur koken en doe daar de witte wijn erbij.




















Smakelijke groet,
Tammy Wong van Koken Met Specerijen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten